Блог

Будинки з «живою» покрівлею

nazar 23 Червня 0 Comments

Екологи та урбаністи всіх країн б’ють на сполох: енергетичні запаси планети стрімко скорочуються, загазованість повітря збільшується. Однак є чимало рішень, які дозволять віддалити катастрофу – якщо, звичайно, вчасно впровадити їх у маси. Одне з них – газони на дахах. «Зелені» покрівлі відомі людству з найдавніших часів. Раніше вони досить часто зустрічалися в країнах із «екстремальним» кліматом: у Скандинавії вони захищали від холоду, в Африці – від спеки.

Все дуже просто: наші предки цінували газон на даху за унікальні властивості терморегуляції. Причому це не вимагає управління і втручання з боку людини! Саме тому дахи з щільним шаром рослинності стали називати «живими».

У наші дні до цього додалися й інші незаперечні переваги – екологічні: відомо, що всі рослини поглинають шкідливі речовини, які містяться у повітрі, і «виробляють» кисень. Чи варто говорити, що «зелені» дахи – справжній порятунок для великих міст, де рівень смол, хімікатів та іншої забруднюючих речовин які перевищують всі допустимі норми. Ось чому все частіше набрало розповсюдження використання зелених дахів в індивідуальному будівництві та будівництві багатоповерхових будівель, така зелена «прикраса» облагороджує дизайн будинку та підкреслює його неповторність.

На жаль, процес глобальної урбанізації вже давно «витравив» більшу частину сільській місцевості. Це явище особливо характерне для країн Європи та Азії, де землі мало, та багато людей. А значить, нам пора задуматися про питаннях екології, які останні десятиліття приводять в трепет весь цивілізований світ.

Leave A Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked *