Блог

Дачний будинок – будуємо по новому

nazar 28 Червня 0 Comments

ачний будинок – це невелика, переважно, дерев’яна будова десь посеред грядок із бурячками та кущами смородини. Саме такими були ті споруди у часи, коли наші дідусі та бабусі почали отримувати свої перші дачні ділянки. І треба зазначити, що такий будинок вважався дуже великим, його собі могли дозволити лише «заможні» громадяни.

З того часу багато чого змінилося. І в технологіях будівництва, і в уявленні комфорту. Бо дачний будинок, або садові будинки повинні відповідати сучасним нормам не тільки комфортабельності, але і безпеки. Та ще і бути таким, де не просто будуть, як у сараї, зберігатися граблі та лопати, а куди захочеться приїхати на вихідні, з родиною, друзями, щоб усім разом попрацювати, а опісля, посидіти біля мангалу, посмажити шашлики, поспілкуватися та відпочити, а за необхідності, лишитися ночувати.

Садові будинки – проекти невеликих будинків.

Часи, коли дачні будинки зводилися на ділянці із того, що лежало неподалік, пройшли досить давно. Та і навіщо зайнятій діловій людини витрачати власні сили на те, що не є її фахом? Набагато легше, простіше та і надійніше замовити проекти садових будинків у відповідній фірмі.

Найчастіше для побудови невеликого садового будинку використовують деревину. Вона і екологічна чиста, та і має свої переваги перед іншими матеріалами. А при умові кваліфіковано розробленого проекту, будинок нагадуватиме казковий палац, чи, принаймні, милу хатинку лісовика.

Дачний будинок – особливості планування.

Якщо розглядати саме цей вид будинків, то садові будинки мають свої певні особливості планування:

  • Невеликі компактні спальні. Люди їдуть на дачу для відпочинку на свіжому повітрі.
  • Дачні будинки переважно мають великі відкриті веранди, навіси, альтанки та балкони, щоб у будинку було якомога більше свіжого повітря.
  • Велика простора вітальня, де у вечорі добре збиратися великою компанією.
  • Наявність каміну у вітальні.
  • Душові та туалет, без наявності централізованої каналізаційної системи проектуються окремо стоячими від основної будівлі.
  • Якщо зимове проживання на дачі не планується, кухня у проекті може бути відсутня. Адже набагато краще і приємніше готувати їжу гуртом на мангалі у дворі чи на терасі будинку.

Якщо дачний будинок є лише варіантом для відпочинку у теплу пору року, найкраще робити його каркасним. Такі будинки просто будувати і вони мають на багато нижчу вартість. Будинок із бруса чи колоди потребує постійного проживання у ньому. Якщо такий будинок на довго лишати на самоті за якийсь десяток років він може зруйнуватися, згнити. Саме тому перед початком будівництва слід дуже добре обміркувати, який саме будинок буде потрібен власне Вам.

Leave A Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked *